Patēriņa produkcija

Rīsu ēdienu receptes sadarbībā ar Lauri Aleksejevu

Tradicionālais plovs uzbeku gaumē

Sastāvdaļas:

Herkuless Gourmet rīsi plovam 500 g

Trekns jērgaļas šķiņķis bez kaula 500 g

Burkāni 300 g

Sīpoli 300 g

Ķiploki 3 galviņas

Sauss kumīns 1 ēdamkarote

Gaišās rozīnes 100 g

Vārīti turku zirņi 100 g

Dzidrināts sviests

Sāls, pēc garšas

Atpakaļ uz sarakstu Atpakaļ uz sarakstu
Tradicionālais plovs uzbeku gaumē
Vērtējums


Pagatavošana:

Uzkarsētā katlā apcep jēra gaļas kubiņus, izņem, un jēra taukos cep burkānu un sīpolu salmiņus, pievieno kumīnu un apcepto jēra gaļu, tad pievieno rozīnes, turku zirņus, dzidrinātu sviestu, veselas ķiploku galviņas un noskalotus rīsus un nepieciešamo ūdens daudzumu, sāli, nemaisa. Liek vāku un gatavo uz lēnas uguns, līdz rīsi gatavi. Beigās visu apmaisa.