Patēriņa produkcija

Rīsu ēdienu receptes sadarbībā ar Lauri Aleksejevu

Basmati rīsi Indiešu gaumē

Sastāvdaļas:

Herkuless Gourmet basmati rīsi 300 g

Ghi sviests 50 ml

Kardamons 5 g

Kumīns 5 g

Sauss fenhelis 5 g

Kurkuma 1 tējkarote

Sauss koriandrs 5 g

Dzidrināts sviests 50 ml

Svaiga citrona miziņa no 1 citrona

Indijas rieksti 50 g

Kaltēti augļi 100 g

Sāls, cukurs pēc garšas

Atpakaļ uz sarakstu Atpakaļ uz sarakstu
Basmati rīsi Indiešu gaumē
Vērtējums


Pagatavošana:

Katlā uzkarsē ghi sviestu uz vidējas uguns. Pievieno drupinātas garšvielas (kardamonu, kumīnu, koriandru, svaiga citrona miziņu, fenheli. Visu apcep, tad pievieno indijas riekstus un kaltētus augļus, tad noskalotus rīsus un nepieciešamo ūdens daudzumu un sāli pēc garšas. Sautē uz lēnas uguns ar vāku, nemaisot, apm. 20 min. līdz rīsi gatavi.