Par mums

Jaunums! Tagad arī Latvijā Hercogs pašbriestošie milti!

Tagad arī Latvijā! Jaunums - Hercogs pašbriestošie milti!

Līdz šim, skatoties ārzemju kulinārijas šovus vai lasot receptes ārzemju blogos, bieži vien nācās lauzīt galvu, kas ir self – raising flour.  Beidzot šis jautājums  ir atrisināts, jo Hercogs ir krietni atvieglojis dzīvi un laidis klajā Latvijā pirmos self – raising flour jeb latviski - pašbriestošos miltus. Tie ir augstākā labuma kviešu milti, kuriem pievienots un vienmērīgi iemaisīts īpaši izstrādātas formulas cepamais pulveris. Hercogs pašbriestošie milti ir lieliski piemēroti dažādiem konditorejas izstrādājumiem, kā piemēram, biezajām pankūkām, kūkām, vafelēm, mafiniem u.c. Šos miltus var izmantot arī mīklās, kuras nav nepieciešams raudzēt. Hercogs ir parūpējies, lai Jūsu konditorejas izstrādājumi ir poraini, apjomīgi un ar lielisku garšu. Pacēluma efekts rodas cepamā pulvera aktivizēšanās brīdī! Self-raising jeb pašbriestošie milti palīdzēs ikvienam radīt kulinārijas šedevrus. A/S Rīgas Dzirnavnieks ir pirmais uzņēmums Latvijā, kurš laidis klajā pašbriestošos miltus.                                                                 

                        

 

Iedvesmai arī kāda garda recepte. Ja nav laika cept medus kūku, tad medus kēkss ir ātra alternatīva. Var pievienot arī ogas un ēst kopā ar skābo krējumu.

MEDUS KĒKSS:
 

 

Sastāvdaļas:

220 g “Hercogs” pašbriestošo miltu

90 g cukura

170 g vijīga medus

155 g nesālīta sviesta

3 lielas olas (mazliet ar dakšu saputotas)

180 ml skābā krējuma

mandeļu skaidiņas

Pagatavošana:

1.      Vienā bļodā ber miltus un cukuru.

2.      Otrā bļodā liek atdzisušu kausētu sviestu, olas, medu un krējumu. Visu labi samaisa. Šai masai pievieno miltus ar cukuru, samaisa kopā neputojot.

3.       Ietauko kēksa veidni un lej mīklu. Pārkaisa ar mandeļu skaidiņām. Cep 190 °C temperatūrā ~ 45–50 minūtes.